NAKON DEVET DANA POTRAGE: Dječaci nađeni u pećini na Tajlandu

Pronađeno je svih 12 dječaka koji su prije devet dana nestali u pećini na sjeveru Tajlanda. Također, pronađen je i njihov trener, javlja BBC. Svi su na sigurnom.

Dječaci u dobi između 11 i 16 godina i njihov 25-godišnji nogometni trener nestali su prošle subote nakon što su odlučili istraživati deset kilometara dug pećinski kompleks Tham Luang u pokrajini Chiang Rai, usprkos znaku upozorenja posjetiocima da su mreža prolaza i komore u pećini često poplavljeni.

Dvanaestorica dječaka od 11 do 16 godina ušli su u pećinu Tham Luang blizu granice s Mijanmarom i Laosom u subotu nakon nogometnog treninga.

Pored ulaza u pećinu pronađeni su bicikli i tenisice koje pripadaju dječacima, a spasilačke ekipe su se nadale da otisci u pećini pripadaju njima.

Njihovi roditelji otada su kampirali ispred pećine, u sjedištu Park-šume Tham luang-Khun Nam Nang, u nadi da će se vratiti.

Međunarodne spasilačke ekipe, uključujući i onu koju je poslalo američko pacifičko zapovjedništvo SAD (PACOM), pomagale su tajlandskoj policiji i mornarici u spasilačkoj operaciji koju je ometala jaka kiša.

U potrazi je više od 1.000 ljudi, uključujući i pripadnike američke vojske. Ronioci su se jučer približili mjestu na kojem su dječaci, inače mladi nogometaši, nestali i gdje su vjerovali da su se sklonili nakon što je pećinu poplavila voda.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj