I DALJE IZGLEDA SKORO SAVRŠENO: Na eBayu prodaje “McDonaldsov” čizburger star šest godina

Poljoprivrednik iz Kanade odlučio je 7. juna 2012. godine započeti s eksperimentom i provjeriti tvrdnje da “McDonaldsovi” proizvodi ni nakon nekoliko godina stajanja ne propadaju. Rezultate svog eksperimenta, odnosno čizburger star šest godina, prodaje na eBayu za 29,99 dolara.

Dejv Aleksander rekao je za američki “Time” kako 2012. godine nije vjerovao u urbanu legendu da su čizburgeri loši te da je zbog toga rekao svojoj kćerki da mu u “McDonaldsu” kupi jedan s pomfritom.  U konačnici odlučio je da sprovede eksperiment kako bi provjerio tvrdnje da “McDonaldsovi” proizvodi ni nakon nekoliko godina stajanja ne propadaju.

Kako kaže, šest godina poslije čizburger je izgubio na vlažnosti, sir je dobio svijetlosmeđu boju, ali obrok izgleda kao da ga je kupio to jutro, posebno zbog toga što krompir izgleda skoro savršeno. Istakao je kako čizburger i pomfrit šest godina nije dirao te da je iznenađen činjenicom da hamburger izgleda jako dobro. Rezultate svog eksperimenta danas prodaje na eBayu za 29,99 dolara.

Zanimljivo je i da je 2013. godine Dejvov prijatelj napravio domaći čizburger i pomfrit, koji nakon pet godina stajanja izgledaju mnogo lošije od “McDonaldsovih” proizvoda. “Domaći pomfrit izgleda poput kamenčića, a ‘McDonaldsov’ savršeno”, rekao je Aleksander, dodajući da je priroda odbila uzeti proizvod iz svjetskog lanca restorana brze hrane.

 

 

(Global CIR/Time/NN)

Komentiraj