KOSOVSKI SPECIJALCI OPKOLILI SELA I UHITILI PET SRBA: Sumnjiče se da su ‘djelovali protiv ustavnog poretka i sigurnosti Kosova’

Jutros je u kosovskom pomoravlju kod Gnjilana uhićeno pet Srba nakon što je kosovska policija upala u dva srpska sela. 

Kosovska policija: ‘Sve je u skladu sa zakonom, akcija se nastavlja’

Priopćili su da su ih uhitili zbog ‘djelovanja protiv ustavnog poretka i sigurnosti Kosova’, a demantirali da je u tijeku policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti, prenosi B92. Dodaju da je njihova operacija u skladu sa zakonom i Ustavom te da će biti nastavljena.

RTS je ranije javio da su u toj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić. Navodno je priveden i automehaničar zaposlen u Vojsci Srbije u Vranju, Nenad Stojanović.

Njihove su kuće rano jutros blokirali pripadnici specijalne policije, koji su izvršili i pretres, a policija je opkolila i prostorije u kojima su uredi službe za zapošljavanje te ured načelnika okruga u mjestu Šilovo, prenosi B92.

Kolektivne ostavke iz KSB-a

Stojanović je navodno vršio pritisak na pripadnike KSB kako bi oni napustili tu službu.

‘Ovo je odmazda zato što su svi članovi KSB iz Gnjilana napustili ovu službu u proteklih desetak dana’, rekao je za Blic neimenovani izvor. KSB je prošlog tjedna napustilo tridesetak pripadnika srpske nacionalnosti. Oni su skinuli uniforme i podnijeli kolektivne ostavke, a o njihovim će se zahtjevima odlučivati tek u idućih šest mjeseci.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj