TEŠKE RIJEČI PAPINOG ČOVJEKA ZA MEĐUGORJE: Ustvrdio kako je tamo prodrla ‘Napuljska mafija’, jedna od najzloglasnijih organizacija na svijetu!

Bitka između dobra i zla i, u tom sklopu, uloga mafije u Međugorju bila je jedna od tema homilije nadbiskupa Henryka Hosera na oproštajnoj misi u kapelici Krista Dobrog Pastira u srijedu na aerodromu u Varšavi, gdje se pozdravio sa svojim najbližim poljskim suradnicima uoči faktičkog preuzimanja nove dužnosti apostolskog vizitatora s posebnim ovlastima za župu Međugorje u Hercegovini, izvještava zagrebački Jutarnji list.

Nadbiskup Hoser je na misi izabrao kao temu homilije upravo stalni sukob dobra i zla. Kako je izvijestila KIA, poljska katolička izvještajna agencija, a prenio katolički dnevnik Nedziela, nadbiskup Hoser je kao još jedno mjesto gdje se vodi oštra bitka između dobra i zla naveo baš Međugorje.

S jedne strane susrećemo ondje tisuće mladih ljudi koji koriste sakrament pokore i pomirenja. S druge strane, treba biti svjestan da zbog masovnog priljeva hodočasnika na ovo mjesto prodiru mafije, uključujući napuljsku, koji računaju na dobit – rekao je nadbiskup Hoser.

U pogledu svoje nove misije (koja bi morala biti usredotočena ponajprije na pastoralni rad u Međugorju), mons. Hoser je istaknuo da u svijetu u kojem je sve sumorno, suvremenoj mladosti trebaju odlučan pristup i jasno definirana pravila. “Ne trebaju joj baršunaste priče ili milovanja kose, nego evanđeoski radikalizam o kojem je Isus neprestano govorio”, objasnio je nadbiskup Hoser.

“Novozavjetni zahtjevi znatno su veći od zahtjeva koje postavlja Stari zavjet. Dovoljno je pročitati Govor na gori”, podsjetio je poljski prelat, naglasivši da se istinska milost temelji na pravdi. Njezin nedostatak znači štetu određenim osobama kojima je nanesena nepravda. Nije dopustivo osobama odgovornima za krivnju nadjenuti aureolu dok nisu priznale krivnju – poručio je nadbiskup Hoser.

Kada se to čita sa strane, nije jasno koliko je posrijedi općenito podsjećanje na Katekizam, a koliko je crkvenim kriptojezikom poslano upozorenje eventualnim krivcima za nepravde u Međugorju.

Mons. Hoser dobro poznaje stanje u Međugorju. Lani ga je, naime, papa Frane imenovao specijalnim pastoralnim izaslanikom Svete Stolice za Međugorje. Ravnatelj Ureda za novinstvo Svete Stolice Greg Burke je tada precizirao da će Hoser kontaktirati i mjesnog biskupa Ratka Perića, i franjevce koji vode župu, i vjernike. Novinarima je odgovorio da se Hoser neće baviti samim ukazanjima, jer su ona u nadležnosti Kongregacije za nauk vjere.

Papino Državno tajništvo obznanilo je tada da “misija ima za cilj stjecanje produbljenijih spoznaja o pastoralnom stanju u toj stvarnosti te, osobito, potreba vjernika koji onamo idu u hodočašće pa, na temelju toga, predlaganje eventualnih pastoralnih inicijativa za budućnost”, pa će utoliko imati “isključivo pastoralan značaj”. O tome je nadbiskup Hoser podnio Svetoj Stolici izvijest koja nije objavljena – pa ne možemo znati je li ondje spominjao i mafije, uključivši i napuljsku: zloglasnu camorru.

 

(Global CIR/Jutarnji/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. blago mikulic

    Biskupi i ako se smatraju da su kao Isus, nisu jer nemaju tu moc. Ne vidim da je neki biskup Ozdravio nekog bolesnika. Ima fratasa koji imaju tu moc. Samo taki nikad nece postat biskupi. Jer nemaju ni zelju. Oni su skromni fratri i samo rade dobro za narod, Takim Bog pomaze a ne Biskupom koji nece ni jesti ako im kasika nije od zlata. Biskupi Su ljubomorni na narod koji vijeruju ukazanja Gospe.Bog sve vidi i zna .

    Reply

Komentiraj