(VIDEO) LIDERI NATO-a NA MOBITELU PRATILI POLUFINALE MUNDIJALA: Edi Rama ‘tješio’ Theresu May: “Pehar stiže na Zapadni Balkan”

Lideri svjetskih sila sinoć su svaku pauzu na Samitu NATO-a u Briselu koristili za gledanje polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, albanski premijer Edi Rama te šefice vlada Njemačke  i Velike Britanije Angela Merkel i Theresa May iskoristili su stanku na sastanku u sjedištu NATO-a u Briselu da makar na mobilnom telefonu pogledaju završnicu uzbudljivog fudbalskog meča u kojem je selekcija Hrvatske preokretom izborila historijski plasman u finale mundijala.

Albanski premijer Rama je na Twitteru podijelio klip na kojem se vidi da ni šef turske diplomacije Mavlut Cavusoglu nije mogao odoliti da se pridruži “fudbalskom kutku” u sjedištu NATO-a. Cavusoglu se pohvalio da meč sudi arbitar iz Turske Cuneyt Cakir, a Rama je na kraju meča tješio britansku premijerku May i kazao da pehar Svjetskog prvaka “dolazi na Zapadni Balkan”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj