SASTANAK PUTIN-TRAMP IPAK ĆE SE ODRŽATI! 12 ruskih obavještajaca osumnjičeno za hakerske napade tokom američkih predsjedničkih izbora 2016.

Ministarstvo pravde SAD-a podiglo je optužnice protiv 12 ruskih obavještajaca osumnjičenih za hakerske napade tokom američkih predsjedničkih izbora 2016. godine.

Optuženi su za hakovanje kompjuterske mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i izbornog štaba kandidatkinje demokrata Hillary Clinton i eventualnu povezanost s Moskvom izbornog štaba tadašnjeg kandidata, a sadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.

Podizanje optužnica je objavio zamjenik ministra pravde SAD-a, koji je rekao da su ruski agenti ukrali podatke o 500.000 američkih birača.

Do sada su tri kompanije i 20 osoba optuženi, a među njima su četiri bivša Trumpova saradnika i 13 ruskih državljana.

Sastanak će se ipak održati

Sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) i ruskog lidera Vladimira Putina održat će se po planu u ponedjeljak, uprkos optužnici za 12 obavještajaca iz Rusije zbog miješanja u predsjedničke izbore u SAD, objavio je Vašington.

Portparol Bijele kuće Sara Sanders (Sarah) izjavila je da će se sastanak održati u Helsinkiju.

– Optužnice protiv 12 obavještajaca iz Rusije podigao je posebno zastupnik Robert Muler (Mueller), bivši direktor FBI-ja, koji se bavi navodnim ruskim miješanjem u američke izbore 2016. godine. I pored toga sastanak između Trampa i Putina će se održati – rekla je Sanders.

Inače, Tramp je na turneji po Evropi nakon NATO samita u Briselu, a jučer je imao sastanke s premijerkom Velike Britanije Terezom Mej (Theresa May).

Objavljeno u:

Komentiraj