ŽELI OBORITI NJEMAČKU VLADU! Gabriel: Trampu se ne može vjerovati, neka nam plati za izbjeglice koje su se u Europi pojavile zbog neuspjelih američkih vojnih invazija

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel optužio je američkog predsjednika da želi “promijeniti režim” u Berlinu, piše Bild.

Zatražiti naknadu za izbjeglice

Njemački političar je rekao da se Njemačka ne može pouzdati Donalda Trampa i od njega treba zatražiti naknadu za troškove prijema izbjeglica koje su se u Europi pojavile zbog neuspjelih američkih vojnih invazija.

Nakon summita NATO pakta u Bruxellesu, bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel je optužio čelnika Bijele kuće Donalda Trump da namjerava “smijeniti režim” u Njemačkoj, izvijestio je Bild.

“Americi pod Trampom se ne može vjerovati. Sjevernokorejskom diktatoru daje dugoročna jamstva i istodobno želi promijeniti režim u Njemačkoj. Nećemo to tolerirati”, rekao je njemački političar i pozvao na jaču borbu protiv Trampa.

Više ne možemo živjeti u iluzijama. Donald Trump razumije samo silu. Stoga moramo pokazati da smo jaki”, objasnio je Gabriel.

Ako on od nas zahtijeva da vratimo milijarde koje su SAD potrošile na odbranu Europe, od njega treba tražiti milijarde koje smo potrošili na izbjeglice, koje su se pojavile zbog neuspjeha američke vojske, na primjer, u Iraku”, zaključio je Gabriel.

Stavove Gabriela dijeli većina građana 

Stavove bivšeg ministra vanjskih poslova dijeli većina njemačkih građana. ZDF je proveo anketu prema kojoj 89% Nijemaca u Trampovoj Americi ne vidi pouzdanog partnera. Istovremeno, 70% ispitanika je uvjereno kako predstojeći sastanak američkog predsjednika s čelnikom Kremlja Vladimirom Putinom neće dati nikakve velike rezultate.

20% ispitanika vjeruje da će susret u Helsinkiju pridonijeti poboljšanju odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije, a 5% misli da će zbog susreta Trampa i Putina doći do pogoršanja odnosa između dvije zemlje.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj