DA LI ĆE TO SJEDINJENE DRŽAVE PREŽIVJETI?! Tramp najavio kandidaturu za novi mandat: Demokrate nemaju kandidata koji bi me porazio!

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će se 2020. godine kandidovati za novi mandat, jer to “svi od njega žele”. Tramp je rekao da u redovima Demokratske stranke nema kandidata koji bi ga porazio.

Prekršio protokol

Prije odlaska iz Velike Britanije, Tramp je prekršio protokol, jer je javno objavio detalje razgovora sa britanskom kraljicom Elizabetom Drugom o kompleksnosti Brexita. Novinar lista “Mejl on Sandej” upitao ga je da li je sa kraljicom razgovarao o Brexitu, a Tramp je odgovorio pozitivno.

“Izjavila je da je to veoma kompleksan problem. Mislim da niko nema pojma koliko će to biti komplikovano. Svi misle da će biti jednostavno ili čekaju šta će se desiti”, rekao je Tramp.

Već prije četiri mjeseca predstavio novi slogan

Još prije 4 mjeseca aktuelni je američki predsjednik  predstavio slogan kojim će pokušati biti ponovno izabran: “Zadržimo Ameriku velikom!”, rekao je i ustvrdio da je dobio velik broj glasova žena, što je američka novinska agencija opovrgnula.

“Naš novi slogan pod kojim ćemo voditi iduću kampanju – možete li vjerovati, to je za dvije godine – glasit će ‘Zadržimo Ameriku velikom, uskličnik'”, objavio je Trump tijekom republikanskog skupa u Pennsylvaniji.

Urušavanje američkog sistema

Prijašnji slogan “Učinimo Ameriku velikom” bio je važan dio Trumpove kampanje koja je završila pobjedom na izborima 2016. godine.

Mnogi analitičari su iskazali bojazan da bi još jedan mandat Donalda Trampa u Bijeloj kući mogao prouzročiti urušavanje tradicionalnog ‘dvostranačkog političkog sistema’, budući da je i na prvim izborima protiv sebe imao vladajuće elite i demokrata, ali i republianaca koji su javno pozivali građane SAD-a da glasaju za Hillary Clinton.

Međutim, s obzirom na intenzitet izolacije u koju je stavio SAD zbog svojih protekcionističkih mjera i svađe sa cijelim svijetom, urušavanje samo političkog sistema bi značilo da su SAD još dobro prošle, budući da im se, ako Tramp nastavi po svome, približava i ekonomski kolaps.

 

(Global CIR)

 

Objavljeno u:

Komentiraj