MACRON STIGAO PRIJE TRAMPA: Sa Putinom danas o Siriji, Iranu i Ukrajini

Francuski predsjednik Emmanuel Macron će u nedjelju u Moskvi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarati o Siriji, Iranu i Ukrajini.

Oni će se susresti na dan finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske, rekao je u subotu izvor iz ureda francuskog predsjednika.

Macron i Putin trebali bi se sastati u Kremlju uoči nogometne utakmice.

Samit G7 u Biarritzu

Izvor iz Elizejske palate kazao je da se stanje u Ukrajini nije promijenilo do mjere u kojoj bi Macron pozvao Putina na sastanak Grupe sedam najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) u Biarritzu na jugu Francuske, u ljeto 2019.

Nakon Samita G7 u Kanadi, Macron je rekao da bi volio pozvati Putina u Biarritz, ali da će to ovisiti o ruskoj provedbi dogovora iz Minska s Francuskom, Njemačkom i Ukrajinom oko rješavanja sukoba u Ukrajini.

Isti izvor je rekao da će razgovori biti šansa da čelnici dviju zemalja približe svoje pozicije oko sirijske krize, a što se tiče Irana, Macron je tražio ranije ove godine od američkog predsjednika Donalda Trampa da se ne povlači iz međunarodnog sporazuma.

Prema najavama iz Kremlja, Putin očekuje da će ga Macron izvijestiti o proteklom samitu NATO-a a razgovarat će i o američko-ruskom sastanku na vrhu koji se održava dan kasnije u Helsinkiju.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj