DODIK SE KRIJE IZA NARODA: Nisam prepreka NATO-u, to je volja Srba!

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on nije prepreka NATO-u, nego da samo reprezentuje stav i volju svog, srpskog naroda, koji je Alijansa bombardovala osiromašenim uranijumom.

”U posljednje vrijeme čak objašnjavaju kako osiromašeni uranijum nije opasan po zdravlje, a ovdje je od najtežih bolesti umrlo na hiljade ljudi. Moraju da znaju da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji žive u uvjerenju da je to bombardovanje bila odmazda prema Srbima”, rekao je Dodik.

Što se tiče pritiska Amerikanaca, Dodik ističe da se to i dalje odnosi na staru američku administraciju, a da u administraciju predsjednika Donalda Trampa ima povjerenja.

On ističe da je u Republici Srpskoj stabilna političko-bezbjednosna situacija.

”Savez za promjene pokušao je da satanizuje Republiku Srpsku pričama o paravojnim formacijama kojih nikad nije ni bilo, navodnom nezakonitom naoružavanju i nekim skrivenim namjerama. O tome se više ne govori, kao ni o mnogim drugim lažima, koje su pale u vodu”, rekao je Dodik.

On ističe da se sada to pokušava “preko okupljanja građana koja se, nažalost, povezuju sa stradanjem jednog mladića”, o čemu Tužilaštvo Srpske sprovodi istragu.

 

 

(Global CIR/BN)

Komentiraj