TRAGEDIJA NA TRAMPOVOM TERENU: Tajni agent koji je čuvao američkog predsjednika preminuo u Škotskoj

Američki agent tajne službe preminuo je nakon što je doživio moždani udar tokom boravka predsjednika SAD-a Donalda Trampa na njegovom golf terenu u Škotskoj.

Kako piše britanski “Gardian“, agent sa 19 godina iskustva u službi bio je u Škotskoj gdje je radio na obezebjeđivanju američkog predsjednika, kada se u nedjelju iznenada srušio. Prebačen je u obližnju bolnicu i smješten na intenzivnu njegu, gdje su došli i članovi njegove najuže porodice.

Tajna služba SAD-a potvrdila je smrtni slučaj svog kolege, a u saopštenju ga je opisala kao “posvećenog profesionalca najvišeg nivoa”.

– Tajna služba zahvaljuje medicinskom osoblju i policiju u Škotskoj i ljekarskom osoblju Bijele kuće, koji su pružili izuzetnu njegu članu naše porodice – navodi se u saopštenju.

Njegovo ime nije objavljeno kako bi se zaštitila privatnost njegove porodice.

Američki predsjednik napustio je golf terene u Turnberiju u nedjelju nakon četiri dana provedenih u Velikoj Britaniji. Britanski list ističe da je vlada SAD-a platila 77.000 dolara Trampovom golf odmaralištu, za VIP posjete u hotelskim sobama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj