IZ SDA PORUČILI: SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a

SDA je uputila saopćenje za javnost u kojem se ističe kako su “SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a”

– Delegati SDA, SDP, DF, SBB i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su svojim koordiniranim i jedinstvenim djelovanjem danas osujetili HDZ i SNSD da sprovedu plan rušenja Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH u Domu naroda, koji su ranije dogovorili predsjednici HDZ i SNSD Dragan Čović i Milorad Dodik, navodi se u saopćenju SDA.

Današnje izjašnjenje potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Drage Puzigaće da Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa nije imalo podršku Kluba delegata iz reda srpskog naroda i podneseno je bez njihove saglasnosti. S obzirom da, zbog nepostajanja kvoruma, vanredna sjednica koja je bila zakazana za danas nije otvorena, niti je utvrđen njen dnevni red, Puzigaćino izjašnjenje ostalo je bez ikakvog pravnog efekta i dejstva.

SDA pozdravlja i podržava zahtjev za smjenu Drage Puzigaće, koji su danas podnijeli delegati iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH. Delegati SDA će na redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH koja je zakazana za 26. juli glasati za Puzigaćinu smjenu i imenovanje novog potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH, zaključuje se u saopćenju iz SDA.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj