U JOHANNESBURGU LIKVIDIRAN ŽESTOKI MOMAK S BEOGRADSKOG ASFALTA DEVEDESETIH: Giškin i Cunerov prijatelj izrešetan s 30 metaka, ženu mu pogodili u glavu!

Državljanin Srbije Darko Kulić (46) izrešetan je nasmrt u pregrađu Randburg u Johannesburgu, dok se nalazio u automobilu sa suprugom i još jednom osobom.  Kako se navodi, riječ je o bivšem pripadniku „Giškine srpske garde“ i ‘žestokom momku’, koji je devedestih učestvovao u pucnjavama u Jugoslaviji.

Likvidacija se dogodila jučer, oko 14 sati, u Johannesburgu, kada su nepoznati napadači ispalil oko 30 metaka u njegov automobil. Njegova supruga i jedan suputnik srpske nacionalosti su teško povrijeđeni.

Kulić se nalazio na mjestu vozača u automobilu BMW, metalik boje, kada se iznenada na putu pojavio bijeli Mercedes, u kojem su se nalazile dvije osobe. Mercedes se zaustavio ispred njih, a zatim su napadači otvorili vatru i izrešetali ga s 30 metaka. Kulić je ostao da leži glavom na volanu, a od zadobivenih povreda je ubrzo preminuo, pišu lokalni mediji.

Darko Kulić je važio za osobu blisku Jovanu Guzijanu Cuneru, koji je ubijen prije 16 godina. Cuner je likvidiran 5. oktobra 2002. u pucnjavi na Novosadskom putu, a tom prilikom teže su ranjeni Dejan Čotrić i Rade Cvetić. Sva trojica su bila u “golfu IV” crne boje, a za njegovo ubistvo su osuđeni pripadnici takozvanog zemunskog klana. Jovanov mlađi sin Marko, poznat i kao Mali Cuner, također je od ranije poznat policiji i teretio se za razna krivična djela od ubistva do mučenja.

Kulićeva supruga je teško ranjena u glavu. Povrijeđen je i Srbin koji se nalazio s njima u automobilu. Njih dvoje su prebačeni helikopterom do prve bolnice i nalaze se u kritičnom stanju.

Na pet kilometara od mjesta pucnjave, pronađeno je spaljeno vozilo, prenose beogradski mediji.

 

(Global CIR/SB/Agencije)

Komentiraj