NOVA PRIJETNJA ZA EU: Mozak Trampove kampanje sada ujedinjuje evropsku desnicu

Bivši glavni strateg Donalda Trampa Stiv Benon namjerava da ujedini evropsku ekstremnu desnicu uoči predstojećih izbora za Evropski parlament.

Kako navodi Politiko, Benon ima plan da formira, podrži i pomogne u kampanji “desničarskim, antiestablišmentskim grupama“.

“Svi su saglasni da su sljedeći izbori za Evropski parlament u maju naredne godine veoma važni. Oni bi trebalo da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To će biti nevjerovatno važan momenat za Evropu“, naveo je Benon.

Nova politička formacija bi trebalo da se zove “Pokret“ i služiće kao centralni izvor za sva istraživanja, pomoć u pružanju poruka biračima, bit će bazirana u Briselu i nju bi trebalo da formiraju stručnjaci koji će pružati podršku populističkim i desničarskim partijama širom Evrope.

Benon je istakao da je u Evropi imao veliki broj sastanaka, a to se podudaralo sa boravkom američkog predsjednika na Starom kontinentu.

“Sastanci su bili toliko uspješni da ćemo morati da krenemo u pravljenje ekipe. Desničarski populistički nacionalizam je ono što će se desiti. Imaćete samostalne nacije sa njihovim ličnim identitetima, njhovim ličnim granicama“, rekao je Benon.

Benon je održao niz sastanaka sa populistima iz cijele EU prije nekoliko dana u Londonu u periodu kada su ključni ministri britanske vlade zbog ‘mekšeg’ Brexita Therese May podnijeli ostavke. Tih dana u Londonu su boravili i predstavnici određenih stranaka iz našeg susjedstva.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Objavljeno u:

Komentiraj