NE MOŽE SE RAK LIJEČITI ASPIRINOM! Vučić: Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno, ali da će on učiniti sve da “vrati šta se može”.

“Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak”, rekao je Vučić za zagrebački Globus.   On je dodao da ga “svi napadaju, i u tim napadima ne biraju riječi ni sredstva, ali niko od njih zapravo ne želi da se problem Kosova riješi”.  

“Ako ću vidjeti da je nešto dobro za Srbiju, ja ću to gurati, bez obzira na posljedice. Vidite da postižem neke opipljive rezultate, posebno na ekonomskom planu. Javni dug Srbije se smanjuje, teškim mjerama postižu se opipljivi rezultati. Ali ti koji misle, i tako se i ponašaju, da se rak može izliječiti aspirinom, ti ili loše žele Srbiji ili su budale”, rekao je Vučić čija je izjava deo teksta u kojem se analiziraju dešavanja na liniji Beograd-Priština.

Autor teksta Darko Hudelist, među ostalim, navodi da se Vučić drži koncepta da će pokušati “odbraniti” sjever Kosova, odnosno ocjenjuje da je “sjever Kosova njegova posljednja crta odbrane, u sklopu onoga što se u kosovsko-međunarodno-političkom žargonu naziva, evo ima tome već više od godinu dana, sveobuhvatnim sporazumom za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova”.

“Pojednostavljeno rečeno: da, priznaćemo Kosovo (ali bez čina eksplicitnog međunarodno-pravnog priznanja), ali ćemo zauzvrat ‘istrgovati’ sjever Kosova. Nećemo im (Albancima na Kosovu) dati baš sve, nešto ćemo ipak uspjeti zadržati i za sebe”, navodi autor u tekstu.

Autor podsjeća da se često piše o “(Vučićevom) konceptu tzv. ‘razmjene teritorija’, odnosno konceptu ‘korekcije granica’ ” ili, kako navodi autor, konceptu “kompromisa”, što je riječ koju Vučić posljednjih nedjelja i mjeseci najčešće koristi.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Nikada nije, niti će se boriti za Kosovo. Ovo je samo postepeno lupetanje da ga narod ne rasčereči na sve strane. Zašto ne objavi javno peticiju da li je narod za to što on govori “kako se trudi svim silama da zadrži nešto”. Deo po deo prodani političari nas kidaju, sledeća je Vojvodina, pa Niš, dok na kraju ne ostane samo Beogradski pašaluk…

    Reply

Komentiraj