KAKO JE PRIPREMANA OTMICA DJEDA JELENE ĐOKOVIĆ: Sve je počelo u zatvoru, a onda su pale strašne riječi: ‘Plati ako ga želiš vidjeti živog’

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice je tijekom boravka u zatvoru, gde je bio godinama, kovao plan kako će se obogatiti od otmice djeda supruge slavnog bogataša.

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice, kojeg je policija uhitila zbog sumnje da je sudjelovao u otmici djeda Jelene Đoković, svoj je pakleni plan navodno pripremao godinama, i to dok je bio u zatvoru. Plan je, pak, pokušao realizirati nakon služenja kazne za prijašnje kriminalne radnje.

“Jednom je prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisača. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i djedu Milosavu. U jednom dijelu te emisije prikazana je i Jelena s djedom”, ispričao je izvor Kurira te dodao kako je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.

Riječ je o emisiji prikazanoj 2014. godine u kojoj se uz Jelenu pojavio i njen djed. “Provodila sam raspuste u Ljigu, u prirodi, nisam igrala igrice. Pravila sam od biljaka neke ljekovite juhice i začine za baku i djeda, kako ih ne bi boljele ruke od reume, što su uvijek problemi starosti. Moja baka je za svaku moju peticu u školi naručivala pjesme na radiju. Djed je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan, uzgaja svinje, ide do sela Veliševac provjeriti je li sve u redu”, pričala je tada Jelena dok je Milosav Radisavljević, grleći unuku, rekao da je Jelena imala 10 mjeseci kada ju je prvi put čuvao.

Ucjena od dva milijuna eura

Četiri godine nakon te emisije Matić je uz još jednog “kompanjona” krenuo u akciju protiv Jeleni drage osobe. Kako piše Kurir, Matić je s kolegom petnaestak dana prije otmice išao u izvidnicu, promatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i tko, kada i koliko često ga posjećuje.

“U Milosavljevu kuću su upali u gluho doba, oko tri sata ujutro. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su ponijeli lisice i ljepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stup u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od djeda su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon”, priča izvor Kurira te dodaje: “Utvrđeno je da je on kupio prepaid karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: ‘Pripremi dva milijuna eura ako hoćeš oca vidjeti živog.’ Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu”.

Cijeli plan mu se izjalovio kad aje zapomaganje starca čuo susjed te mu pomogao pozvavši policiju.

Neslužbeno se doznaje da je Matić otkriven zahvaljujući brojnim DNK tragovima nađenim na lisicima, u Milosavljevoj kući i kukuruzištu.

Uhićen i drugi otmičar

Dodajmo ovome kako je Blic u nedjelju poslijepodne objavio da je policija uhitila i Dragana J.(38) iz Beograda zbog sumnje da je zajedno sa Branislavom M. izvršio kazneno djelo u pokušaju, odnosno da je sudjelovao u otmici Milosava Radosavljevića.

 

(Global CIR/Blic/Net.hr)

Komentiraj