NECIVILIZOVAN KOMENTAR! Vučić osudio izjavu Vjerice Radete

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je izjava Vjerice Radete o smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović neprimjerena i porodici preminule u ime Republike Srbije izrazio je saučešće.

“Ne samo da je ta izjava neprimerena nego je jedan neljudski i necivilizovan komentar. Ono o čemu bih mogao da pričam, šta je to na čemu neki u Srbiji insistiraju i šta je to što neki u Srbiji zaboravljaju. Kako su svi zaboravili šta je to govorio Sulejman Ugljanin, mnogo oštrije i mnogo žešće napadajući stabilnost srpske države i bezbednost”, rekao je Vučić.

On je zaključio da je nekima dobro došlo da te njegove izjave budu pokrivene nečim što je, kako kaže, s druge strane krajnje neljudski.

“Imao bih mnogo šta da kažem o raznim akterima koji su to koristili, ali nije još vreme”, dodao je Vučić.

Osude iz Srbije

Politički predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke, ali i opozicije, javno su osudili uvrede koje je, na račun preminule Hatidže Mehmedović, uputila Vjerica Radeta, zastupnica Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije.

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”, napisala je Radeta na Twitteru.

Hatidža Mehmedović postala je simbol borbe srebreničkih majki za očuvanje uspomene na žrtve genocida 1995. godine, a umrla je prošle sedmice u Sarajevu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj