GRČKI MEDIJI O POŽARIMA OKO ATINE: “Iza svega stoje SAD koje za to djelo žele optužiti Tursku jer se približava Rusiji”

Grčki mediji pišu o teorijama zavjere vezanim za moguće uzroke stravičnih požara koji su prošle sedmice pogodili okolicu Atine i u kojima je život izgubila 91, a nestalo najmanje 25 osoba.

Slikovni rezultat za tsipras fire in greece

Atinski list “Elefthari Ora” u detaljnom tekstu piše da je evidentno da Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) smeta zbližavanje Turske i Rusije te se SAD navodi kao mogući podmetač požara kako bi za to djelo optužili Tursku.

List “Kontra News“ piše da su strani agenti zapalili Attiku i pobili ljude. Izvori tog lista tvrde da je riječ o planskom aktu organizacija koje žele dodatno destabilizovati Grčku, a navodno je i premijer Grčke Aleksis Cipras na sjednici Vlade priznao da postoji ta mogućnost.

Internet portal “Attikanea“ pak piše da je požar podmetnuo SAD i to koristeći NASA-ine lasere MASERS.

I portal “Megas Filipos“ takođe smatra da je SAD podmetnuo požare u Atini. Ta medijska kuća je ukazala na istopljena stakla automobila na opožarenom području i tvrdi da je požar izazvan navodećim energetskim oružjem DEW.

I na društvenim mrežama Grci vode žustru polemiku o mogućoj teoriji zavjere. Većina za požare optužuje SAD i njene tehnologiju HAARP.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj