NA RED DOŠLA I GRANICA: Predsjedništvo Bosne i Hercegovine o europskim integracijama, sporazumima s Njemačkom, Crnom Gorom…

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Bit će razmatrano i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Maldivi i memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Armenije.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj saradnji za 2015. godinu, sporazum o socijalnoj sigurnosti između BiH i Švicarske Konfederacije, sporazum o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Azerbejdžan i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u području zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

Predsjedništvo BiH će na sjednici razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični saobraćaj, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj