RODNO MJESTO SIRIJSKOG RATA! DAIŠ istjeran iz posljednjeg uporišta u Dari, području odakle su se sukobi prije sedam godina proširili na cijelu zemlju

Sirijska armija uspjela je ukloniti tzv. Islamsku državu iz njenog posljednjeg uporišta u pokrajini Daraa, koja se smatra  ‘rodnim mjestom’ sirijskog rata.

Prije sedam godina, sirijska kriza započela je u Daraai i odatle se širila na ostale dijelove zemlje. I dok je Daraa praktično u rukama vladinih snaga, država u srijedu obilježava 73. godišnjicu osnivanja sirijske arapske vojske.

U govoru pred vojnicima, predsjednik Sirije Bashar al-Assad kazao je da će pobjeda biti postignuta uskoro širom zemlje jer je njegova administracija jasno dala do znanja da će povratiti sva područja.

Vaše žrtve i herojstvo omogućili su nam da danas dostignemo sigurnost i stabilnost u mnogim područjima, a potkopali ste cionistički i američki projekat koji cilja sve bez izuzetka – kazao je Assad, prenosi državna agencija SANA.

Dodao je da se vojska kreće od “jednog postignuća na drugo i od jedne pobjede prema drugoj uprkos sustavnom terorizmu i njegovim regionalnim i međunarodnim pomagačima”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj