PREDSJEDNIŠTVO BiH: Izetbegović predvodi bh. delegaciju u posjeti Palestini

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine  jučer je na sjednici primilo k znanju Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, ali i ratificiralo niz sporazuma i ugovora.

Prihvatilo je poziv predsjednika Države Palestine Mahmouda Abbasa za zvaničnu posjetu Palestini od 28. do 30. augusta, a bh. delegaciju će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju: Nota sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Nјemačke o tehničkoj saradnji za 2015. godinu; Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije o izmjeni Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije  koji se odnosi na „IPA Jadranski program prekogranične saradnje“ u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći; Sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Azerbejdžan i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske u oblasti kinematografske koprodukcije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj