SVAKODNEVNO NA ULICAMA GINU DESETINE MLADIH: Učenici blokirali ceste u Bangladešu, danima prosvjeduju zbog luđaka za volanom

Hiljade srednjoškolaca u Bangladešu prosvjeduje već peti dan za redom nakon što je zbog prebrze vožnje autobus sudjelovao u prometnoj nesreći te su dva tinejdžera izgubila život.

Učenici su blokirali glavna križanja na ulicama glavnoga grada Dhaka te tako napravili pomutnju na cestama grada koji broji više od 18 milijuna stanovnika, prenosi Time.

Zahtijevaju pravdu te poboljšane uvijete na cestama i povećane mjere sigurnosti. “Na cestama ne želimo vidjeti vozila koja nemaju potrebne dozvole za sudjelovanje u prometu”, izjavili su.

Noseći transparente s natpisima “Želimo pravdu” (eng. We want justice) srednjoškolci zaustavljaju vozače te na uvid traže njihove vozačke i prometne dozvole.

Prema rezultatima istraživanja Nacionalnoga odbora za zaštitu brodova, cesta i željeznica prošle je godine više od 4,200 ljudi u Bangladešu ubijeno u prometnim nesrećama, od kojih je većina uzrokovana od strane neopreznih vozača.

Ministar obrazovanja obećao je njihove zahtjeve uzeti u razmatranje, a srednje škole za to su vrijeme zatvorene.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj