UOČI OFANZIVE SAA NA IDLIB! Lavrov: “Potrebno je teroristima zadati završni udarac”

Ruski ministar vanjskih poslova poručio je, prema pojedinim izvorima, za vrijeme ASEAN summita (Udruženje nacija jugoistočne Azije) u Singapuru kako borba protiv terorizma u Siriji nije završena te kako je potrebno eliminirati militantne i na prostoru sjeverozapadne sirijske provincije Idlib.

“Djelovanje u Siriji je u punoj snazi, no još puno toga treba napraviti. U isto vrijeme potrebno je zadati i posljednji udarac teroristima u okolici Idliba koji se tamo još uvijek nalaze”, poručio je ruski MVP.

No, spomenimo pritom i to kako je informaciju od većih medija za sada je prenio jedino iranski Press TV.

Za vrijeme svog govora također je poručio još jednom kako samo sirijski narod može birati svoju sudbinu, a ne vanjski akteri.

Oslobađanje oblasti duž granice sa Turskom

Sirijska vojska pokrenula je ove sedmice još jedan snažan napad na terorističku odbranu u sjevernim dijelovima Latakije.

Uz pomoć teške artiljerije, specijalne snage sirijske vojske, Republikanska garda, izvršile su napad na položaje islamista Hajat Tahrir Al-Šama unutar regiona Džabal Turkmen i Džabal Al-Akrad.

S obzirom da su operacije na jugozapadu zemlje završene, sirijska vojska će preusmjeriti svoje napade na sjeverni dio Latakije. Glavni cilj ove operacije bit će oslobađanje oblasti duž granice sa Turskom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj