LABURISTI PREDVOĐENI CORBYNOM NAJPOPULARNIJA POLITIČKA STRANKA U BRITANIJI! Židovske zajednice ih optužuju za antisemitizam i smatraju ih ‘egzistencijalnom prijetnjom’

Corbyn, veteran borac za prava Palestinaca i kritičar Izraela, optužen je da Laburisti toleriraju antisemitizam među mnogima od svojih članova.

Prošli su tjedan židovske novine rekle kako bi Laburistička stranka predstavljala “egzistencijalnu prijetnju židovskom životu u ovoj zemlji” ako bi došla na vlast.

Corbyn je u članku u petak rekao kako ne prihvaća da bi laburistička vlada bila bilo kakva prijetnja židovskom životu u Britaniji.

“Ovo je vrst pregrijane retorike koja se može pojaviti tijekom emocionalnih političkih rasprava“, rekao je. “Ali ja priznajem da postoji stvaran problem koji Laburisti nastoje prevladati”.

Rekao je da bi kao premijer jamčio sigurnost židovskih zajednica i prognao antisemitizam iz stranke. Isto tako je priznao da je Laburistička stranka bila prespora u rješavanju slučajeva antisemitizma.

Corbyn se ranije ispričao za ono što je nazvao “džepovima” antisemitizma u Laburističkoj stranci i obećao da će ih iskorijeniti.

Laburisti imaju skromnu prednost prema Konzervativnoj stranci premijerke Therese May prema nekim istraživanjima javnoga mišljenja. Naredni nacionalni izbori su planirani za 2022. ali se mogu dogoditi i ranije ovisno o sposobnosti May da vodi Britaniju kroz Brexit.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj