(VIDEO) POKUŠAJ ATENTATA U KARAKASU! Prekinut govor predsjednika Madura zbog eksplozije

Govor predsjednika Venecuele Nikolasa Madura prekinut je iznenada večeras u Karakasu, prenose svjetski mediji. Maduro je tokom govora stajao pored supruge Silije Flores i nekoliko vojnih zvaničnika kada je odjeknula eksplozija. Kako tvrde sigurnosni zvaničnici pokušan je atentat na predsjednika uz pomoć dronova.

Nekoliko trenutaka pre prekida prenosa prikazani su vojnici kako uznemireno trče. “Dejli star” navodi da je do panike na trgu u Karakasu došlo zbog eksplozije.

Venecuelanski ministar informisanja Jorge Rodriguez je potvrdio da je došlo do napada na predsjednika Nicolasa Madura sa više dronovoa koje je neutralisala Nacionalna garda i koji su eksplodirali u vazduhu. Nekoliko pripadnika Nacionalne garde je povrijeđeno ali nisu izneseni podaci o kakvim povredama se radi.

Do eksplozije je došlo u 17:41 po lokalnom vremenu na paradi koja je organizovana u čast 81. godišnjice Bolivarske Nacionalne Garde (GNB). Poslije eksplozije je izbio požar u zgradi koja se nalazi nedaleko od mjesta održavanja parade.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj