POCIJEPANIM TIKETOM OSVOJILI JACK-POT! Par iz Škotske bogatiji za 58 miliona funti

Iako su imali pocijepan tiket, ovaj par penzionera osvojio je džekpot na lutriji, vrijedan 58 miliona funti. Fred i Lesli Hajgins iz Aberdinšira pogodili su sve brojeve izvučene na lutriji 10. jula.

Fred i Lesli Hajgins

Naime, kada je Fred provjeravao da li je dobio nešto, prodavac lozova mu je rekao da nije dobio ništa, pocijepao tiket i bacio ga. Međutim, kada je zatim aparat rekao da kontaktira kompaniju koja se bavi lutrijom, brzo su izvukli tiket iz kante. Kada je došao kući i provjerio brojeve, Hajgins je shvatio da je osvojio oko 58 miliona funti. Fred i Lesli su redovni igrači lutrije.

Prepolovljen tiket

Hajgins je kupujući novi tiket od prodavca tražio da mu provjeri prošlonedjeljni. Tražio je od prodavca da provuče tiket kroz automat, kako bi provjerio da li je dobio nešto.

„Dao sam mu tiket, provukao ga je, rekavši mi da nemam dobitak. Pocijepao ga je i bacio. Međutim, automat se oglasio riječima da se obratim kompaniji koja izdaje lozove. Prodavac je onda izvadio tiket iz kante i vratio mi ga”, kaže Hajgins.

Iako je tiket bio pocijepan, svi brojevi su bili jasni, pa se Hajgins vratio kući i pozvao kompaniju. Dok je njegova supruga drijemala, ulogovao se na sajt Državne lutrije da provjeri brojeve ponovo.

„Prvi se poklapao, drugi se poklapao, treći, četvrti – imamo ih sve”, rekao je.

„Kada se Lesli probudila, objasnio sam joj da imamo dobritni tiket i šta se dogodilo. Pokazao sam joj brojeve, tražio da i ona provjeri. Ona nije dobro pročitala i mislila je da smo bogatiji za 5,7 miliona funti, a ne za nevjerovatnih 57 miliona. Bio sam smiren u tom trenutku. Pozvao sam kompaniju i objasnio im šta se desilo.”

To što je tiket bio pocijepan malo je iskomplikovalo stvari. Bezbjednosni tim Državne lutrije posjetio je par i radnju u kojoj je tiket kupljen i pregledao snimke kamera. Dok se istraga odvijala, tiket je bio na sigurnom – u domu Hajginsovih. Na kraju su dobili novac.

Imanje u inostranstvu

Fred i Lesli Hajgins

Par, koji je u braku već 35 godina, zna šta će sa dobijenim novcem, a prva kupovina bila je – auto.

„Fino smo živjeli i ranije, ali smo uvijek željeli da živimo u inostranstvu. Volimo Gozo, pa smo mislili da ćemo jednom tamo da se preselimo. Međutim, moram da priznam, od kad smo osvojili džekpot, razmišljamo o Francuskoj, a Lesli je izgleda pikirala imanje na Barbadosu. Moramo dobro da razmislimo prije nego što kupimo neko imanje”, kaže Fred.

Par je kupio pobjednički tiket u Škotskoj.

 

(Global CIR/BBC/Agencije)

Komentiraj