NEKI NOVI VJETROVI: Nakon šest godina prvi sirijski brod, uz dozvolu Ankare, prošao kroz Bosfor

U petak je po prvi put u šest godina, jedan sirijski teretni brod, Souria, prešao turski tjesnac Bosfor na putu prema Crnom moru, izvijestili su turski mediji.

Turski mediji su javili da je teretni brod usidren u tursku luku Kocaeli, krenuo prema južnoj obali ruskog Kavkaza. Novinske agencije su dodale da je “posljednji put neki sirijski brod prešao Bosforski moreuz  2012. godine.”

Sirijska opća uprava za pomorski promet trenutačno posjeduje tri broda: Souria, Laodicea i Phoenicia.

 Kapacitet opterećenja  ‘Sourije’ iznosi 13.000 tona. To je višenamjenski teretnjak namijenjen za prijenos strateških i teških roba, jer je opremljen s dva teretna rezervoara po 120 tona, navode u Sirijskom Ministarstvu prometa.

Ova informacija je posebno značajna zbog činjenice da je SAA najavila posljednju ofanzivu protiv militanata u njihovom uporištu Idlibu gdje operiraju i turske državne vojne snage uz militante koje podržava Ankara.

 

(Global CIR)

Komentarion this Post

  1. tako korak po korak do ujedinjenja

    Reply
  1. […] odnosi Turske i Sirije su daleko bolji nego što se predstavljaju u javnosti, a nedavno je i prvi sirijski brod prošao kroz Bosfor prema Rusiji. Situacija nije ni blizu one kada je sirijski predsjednik Bashar al Assad optužio Tursku da pruža […]

Komentiraj