KOMŠIĆ O IZJAVAMA SRBIJANSKOG MINISTRA: Dačiću je trebalo suditi u Hagu

Najnovije izjave Ivice Dačića, ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade Srbije, izazvale su lavinu reakcija političara u našoj zemlji.

Jedan od njih je i Željko Komšić, predsjednik DF-a, koji je Dačića podsjetio na vrijeme dok je on bio Miloševićev šegrt. Trebalo vam se, kao i Miloševiću, jer ste dio istog tima, suditi u Haagu

 

– Gospodin Dačić priča o onome što je trebalo da bude. I mi i gospodin Dačić vrlo dobro znamo da nije trebala postojati nikakva Republika Srpska, nego Velika Srbija.
Kada formiranje Velike Srbije nije uspjelo, samo zbog toga što su građani Bosne i Hercegovine dajući živote za ovu državu, to spriječili, Dačićev politički otac bio je primoran potpisati to da ona bude jedan od entiteta u Bosni i Hercegovini i ništa više od toga. Eto šta je trebalo da bude gospodine Dačiću – niste tad uspjeli i nećete nikad!
Za zločinačke ciljeve vaše politike, Republika Srpska je bila – daj šta daš. Bolje Republika Srpska u ruci nego Velika Srbija na grani! Svijet vas je nagradio za agresiju i genocid i opet vam je malo. Niko nikad nije tako bio nagrađen za zlodjela koja je počinio kao vaša zločinačka politika. Ako ćemo pošteno, o tome šta je trebalo, trebalo vam se, kao i Miloševiću, jer ste dio istog tima, suditi u Haagu – kaže se u Komšićevom saopćenju.
(Global CIR/Agencije)

Komentiraj