ŠOK U SAD-u: Mladić ukrao veliki putnički avion, poletio, izvodio vratolomije i na kraju se srušio, letjelicu ganjali borbeni avioni

Zrakoplovni mehaničar ukrao je u petak navečer iz zračne luke u državi Washington zrakoplov kompanije Horizon Air, tvrtke kćeri Alaska Airlinesa, i srušio se s njime blizu otoka Ketron. U zrakoplovu nije bilo putnika.

Prema medijskim izvješćima, svjedoci su vidjeli da vojni zrakoplovi prate zrakoplov tipa Dash 8 Q400 u blizini međunarodne zračne luke Seattle-Tacoma.

Prema prvim informacijama, pad zrakoplova mogao je biti prouzročen izvođenjem vratolomija ili jednostavno nedostatkom letačkih sposobnosti. Iz ureda šerifa došla je informacija da je 29-godišnji neimenovani mehaničar bio “suicidalan” i da u ovom slučaju nema poveznice s terorizmom.

Na snimci njegove komunikacije s kontrolom leta može se čuti kako je govorio da “ima puno ljudi koji se brinu” za njega, te kako je on “samo slomljeni čovjek”, a može ga se također čuti kako je navodno zabrinut zbog nedostatka goriva te da će pokušati sletjeti jer da je to naučio igrajući videoigre.

Glasnogovornik Obalne straže kazao je da su reagirali na informaciju o mogućem padu zrakoplova i uputili plovilo na mjesto događaja, odakle se uzdizao dim. Zasad nema informacija je li 29-godišnjak preživio pad.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj