POČETAK ODLUČUJUĆE SIRIJSKE OFANZIVE! Deseci zračnih napada izvedeni na položaje militanata u Idlibu, SAA juriša prema njima!

Sudeći po izvještajima sa terena Sirijska vojska je počela veliku ofanzivu na sjeveru Sirije. Uz veliku podršku avijacija Rusije i Sirije, trupe Sirijske Arapske Armije jurišaju na  položaje militanata Džajš Al Iza i Tahrir Al Šama u gradovima Kafr Zita, Al Latamina, Al Tamana, Zukajk i Kan Šeikun. 

Napad je počeo jakom artiljerijskom i raketnom paljbom na položaje terorista, da bi se nastavio bombardovanjem avijacije i nakon toga su pješadija i oklopne jedinice krenule u juriš.  U napadu učestvuju, pored regularnih jedinica i borci elitnih Tigrovih snaga, Četvrte oklopne divizije i Republikanske garde.

Nove i svježe jedinice svakog sata pristižu na bojište i uključuju se u borbu. Kako je izgledao početak napada pogledajte u videu ispod…

Opozicioni izvori potvrdili napade

Kako prenose opozicijski sirijski izvori, više desetaka zračnih napada izvedeno je na zadnja uporišta militanata na prostoru sirijske provincije Idlib te na prostoru pojedinih dijelova provincija Hama i Halep.

Opozicijski izvor SOHR navodi kako su zračne napade izvodili i vojni zrakoplovi i helikopteri. Također se ističe kako su položaji militanata ciljani i artiljerijom te je pritom, prema tvrdnji ovog izvora, ubijeno 29 terorista.

Ovi udari dolaze svega nekoliko dana nakon što je sirijska vojska u četvrtak izbacila veći broj letaka na ovim prostorima pozivajući militante na predaju.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj