ŠPANJOLSKA MISICA OZLIJEĐENA U EKSPLOZIJI AUDIJA U BEOGRADU: Balkanska mafija, milijunski šverc kokaina i jedna krvava osveta

Bivša Miss Marbelle, grada na španjolskoj obali, 20-godišnja Olatz Bilbao Gonzales teško je ranjena u eksploziji naprave postavljene pod automobil Strahinje Stojanovića u beogradskom naselju Galenika u subotu

Kolateralna žrtva obračuna narko-klanova

Kako javljaju srbijanski mediji djevojka je vjerojatno kolateralna žrtva u obračunu narko-klanova koji bijesni od prošle godine. Sumnja se da je podmetanje ove eksplozije osveta Luke Bojovića čiji je odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović nedavno ubijen.

 

 

Stojanović s kojim se Španjolka družila, prema pisanju Blica, bio je blizak s kriminalnom grupom braće Šaranović, koji su ubijeni tijekom kriminalnih obračuna i čija je obitelj od 2009. godine u sukobu s klanom Luke Bojovića.

Pojavio se i kao svjedok na suđenju za ubojstvo brata Luke Bojovića, Nikole i Miloša Vidakovića, svog kuma. Njegov otac Pajo likvidiran je 2015. godine, a on sam uhićen je u veljači 2015. u Beogradu zbog sumnje da je sudjelovao u oružanom obračunu dvije kriminalne grupe kojom prilikom je slučajno ranjen pripadnik srpske tajne službe BIA-e.

Stradala djevojka dolazi iz Marbelle, grada u kojem je, prema informacijama sigurnosnih službi, utočište našlo dosta kriminalca s ovih prostora mahom povezanih sa švercom droge, prvenstveno kokaina.

Tamo je, početkom svibnja ove godine, pod još uvijek nerasvijetljenim okolnostima ubijen i 53-godišnji Hrvat. Njegovo ime nije objavljeno u španjolskim medijima, već samo podatak da je prije ubojstva otet i mučen zajedno sa suprugom koja je porijeklom iz Kolumbije.

Bijeg iz Srbije u Zagreb

Jedan od onih koji se povezuju s nedavnim mafijaškim obračunima u Beogradu, 38-godišnji Darko Vesković, početkom travnja uhićen je u Zagrebu.

Skrivao se, kako je tada otkrio Net.hr, u unajmljenom stanu nasuprot sjedišta hrvatsko MUP-a. Bio je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu Blaža Đurovića u Beogradu 10. ožujka ove godine. On je svoju vezu s tom likvidacijom negirao i protivio se izručenju Srbiji.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj