HANNA BEGOVIĆ NAJLJEPŠA KANAĐANKA! Graciozna balerina porijeklom iz BiH dvostruka Miss Canade

Visoka, vitka, elegantna studentica treće godine plesa Sveučilista York u Torontu, nedavno je u gradskom teatru Lyric proglašena najljepsom Kanađankom za 2018 godinu. Žiri i publika su jednoglasno odabrali 19 godisnju Hannu Begović medju 55 finalistica, predstavljati zemlju na planetarnom natjecanju Miss svijeta  u kineskom gradu Sanya 8 studenog.

Svjetlooka ljepotica duge plave kose je kćerka Banjalučanke Amile i Faruka Begovica, koji je  u Novi svijet  dosao 1987 godine iz Gornjeg Vakufa. Roditelji posjeduju dobrostojeću građevinsku tvrtku koja upošljava oko 50 osoba porijeklom iz jugoistočne Europe.

Najprije klasična balerina, prekrasna Hanna je upražnjavala i mnoštvo drugih plesova pa aktualno asistira najpoznatije i najtraženije profesore u Torontu. Prije dvije godine je bila Miss Teen Ontario pa osvojila naziv Miss Supranational Canada, te joj izbori ljepote ne predstavljaju poteškoće.

Piše: Džana Mujadžić

Ipak, bila je iznenađena pobjedom koju nije očekivala. Prijavila se zbog posebnog ugođaja i druzenja sa drugim djevojkama. Ističe kako se na ovakvim svečanostima upoznaju zanimljive osobe i sklapaju trajna prijateljstva.

Prestižna titula donosi i odgovornost, a nova  Miss Canade namjerava uposliti modnog kreatora iz naših krajeva za kreiranje garderobe koju će ponijeti u Kinu na izbor Miss svijeta. Tako ce mladom muškarcu ili zeni omoguciti da pokaže osobno umijeće i  upozna značajne osobe koje mogu učiniti da izađe iz lokalne sredine i dokaže kako posjedujemo brojne adute za ravnopravno  i kvalitetno predstavljanje na međunarodnim fashion smotrama.

 

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj