PREBACUJU PROIZVODNJU U EVROPU: Tramp poziva na bojkot Harley-Davidsona

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo se okomio na jednu do svojih uobičajenih meta, Harley-Davidson, i preporučio da ga treba bojkotirati ako taj proizvođač preseli dio svoje proizvodnje u Europu kako je najavio.

Proizvođač kultnih motora je krajem lipnja najavio da predviđa preseliti u Europu dio svoje proizvodnje namijenjene tom tržištu.

Odluka je donesena kako bi se izbjeglo europsko povišenje carina sa 6 na 31 posto za motore Harley-Davidson, nakon što je Trampova administracija uvela nove carinske tarife na čelik i aluminij koji se uvoze u Sjedinjene Države.

“Većina drugih tvrtki dolazi nama”

“Brojni vlasnici Harley-Davidsona planiraju bojkotirati tu tvrtku ako se proizvodnja preseli u inozemstvo. Savršeno!”, napisao je Tramp danas na Twitteru.

“Većina drugih tvrtki dolazi k nama, među kojima i konkurenti Harleyja”, nadovezao se američki predsjednik.

Tvrtka Harley-Davidson je krajem lipnja najavila da će precizirati svoju strategiju krajem srpnja, što dosad nije učinila.

Tijekom prezentacije tromjesečnih rezultata Harley-Davidson je naveo da njihova prodaja u Sjedinjenim Državama nije zahvaćena posljedicama carinske bitke koju je pokrenula Trampova administracija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj