ZA NJEMAČKU JE KOSOVO ZAVRŠENA STVAR! Vučić: SPS ne bi izašao iz Vlade ni za šta na svijetu, opozicija nek objasni kosovskim Srbima zašto više ne žive u Srbiji!

SPS ne bi izašao iz vlade ni za šta na svijetu, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Vojno-tehničkog instituta u Žarkovu.

Kada je riječ o politici, on je poručio svakom ko želi da ide da može da ide, ne samo iz SPS-a nego i iz vlastite stranke SNS-a, jer niko nikog ne može da zadrži, a najvažnije od svega jeste da takvi ne trebaju sjediti na dvije stolice nego da se odluče i da ako hoće da odu onda i odu.

Vučić je dodao i da je najvažnije da “imate 126 u Skupštini, da imate legitimitet naroda” i objasnio da nije razočaran ni u koga jer se politikom ne bavi dva dana ili dvije godine i politiku ne doživljava kao ličan odnos.

O Kosovu

Kada je riječ o Kosovu, Vučić je rekao da je za Zapad, kao i za njemačku kancelarku Angelu Merkel Kosovo završena stvar – suverena i nezavisna država i da mu ona to isto ponavlja već deset godina.

Ako je moj grijeh u tome da se borim za svoj narod…onda… Ja se borim i boriću se – rekao je Vučić podsjećajući na nekadašnji potez otvaranja prelaza Brnjak i Jarinje umnogome doprinio kosovskom problemu na ‘našu štetu’. U posljednih 30 godina napravili smo mnogo katastrofalnih grešaka i za to se plaća cijena, ali ja ne želim da kukamo i plačemo nad sudbinom, želim život, mir i budućnost, poručio je Vučić.

“Ta borba traje traje vijekovima. Mi smo u posljednjih 30 godina napravili mnogo katastrofalnih grešaka. Je l’ mislite da se za to ne plaća cijena? Ali, mi u Topličkom okrugu imamo manje Srba nego Albanaca u Podujevu, a to su četiri opštine”, rekao je Vučić novinarima poslije obilaska Vojno-tehničkog instituta. Sve ide protiv nas, ali Srbi nisu nikad voljeli da gledaju u budućnost i da analiziraju i kako nešto popraviti, rekao je on.

“Najviše volimo da plačemo nad svojom sudbinom. Volimo izgovore, da uvijek neko drugi bude kriv. (Što mi ne izađemo na protest kao Rumuni, kod Erdogana pada lira). A kod Vučića ne pada dinar već godinama. Kod nas kad država nije kriva za nešto, vi ste propali. Država mora da bude kriva za sve, moramo da budemo gubitnici”, rekao je Vučić.

“Ja hoću život, mir, budućnost , neću da plačemo. A, ne, ne Vučiću, ti hoćes da nas odvojiš od zavjetne politike – e, evo vam sad, sada ćemo svi da plačemo. Dobili ste razgraničenje kako su drugi odlučili u vrijeme vaše vlasti, ništa niste uradili po tom pitanju. Ja sam se mučio i borio da nešto promijenim – mogu-mogu, ne mogu, nije problem. Pa jednog dana objasnite Srbima na KiM zašto ste vodili takvu poltiku i zašto ne žive u Srbiji”, poručio je Vučić opoziciji. Kako je dodao, on će na vlasti biti još jedno tri godine, a o ovome će se pričati još 30 godina.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj