OD REPREZENTACIJE BI SE MOGAO OPROSTITI I MODRIĆ! Smjena generacija: Hrvatsku reprezentaciju napuštaju Ćorluka, Mandžukić, Subašić…

Nakon Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića, Danijela Subašića koji su objavili da je njihova reprezentativna priča gotova, Hrvatska bi mogla izgubiti još jednog ‘ambasadora’, i to ne bilo koga. Riječ je kapitenu i najboljem igraču Svjetskog prvenstva u Rusiji – Luki Modriću.

Modrić i dalje važe opcije oko klupske budućnosti, budući da je ponuda Intera i dalje na stolu, ali svoju odluku oko nastavka karijere u kockastom dresu morao bi donijeti već ovog tjedna, pišu SN, budući da Zlatko Dalić sljedeći tjedan donosi popis za jesenjske utakmice Hrvatske. Modrić će uskoro napuniti 33 godine, a nastup u Rusiji bio mu je reprezentativna kruna karijere tako da su svi objektivni razlozi za odlazak ispunjeni.

Kruna karijere u Rusiji

Modrić je za reprezentaciju debitirao sada već davne 2006., pod izbornikom Kranjčarom, a za Hrvatsku je nastupao na tri Svjetska prvenstva (2006., 2014. i 2018.) te tri Eura (2008., 2012. i 2016.).

Ukupno je skupio 113 nastupa i postigao 13 pogodaka. Kruna njegove reprezentativne karijere, dakako, nastup je ovog ljeta u Rusiji, gdje je kao kapetan sa Hrvatskom došao do finala te bio proglašen Zlatnom loptom turnira.

Oglasio se i Subašić

Golman srebrnih Vatrenih objavio je pismo na HNS-u u kojem je poručio da je došlo vrijeme da se i on nakon deset godina u reprezentaciji oprosti od, kako kaže, najdražeg dresa.

“Bilo je ovo dugo putovanje, još od prvog poziva 2008. i ispunjenja sna jednog ‘golmančića’ iz Zadra, a potom puno truda i rada, kao i godine strpljenja na klupi da postanem broj jedan – odnosno meni omiljeni 23. Želim od srca zahvaliti svim trenerima – od svakoga od vas sam puno naučio! Volio bih posebno spomenuti Slavena Bilića koji me prvi pozvao u reprezentaciju i Zlatka Dalića s kojim smo dogurali do tog nevjerovatnog srebra. Hvala puno svim ljudima u HNS-u i oko reprezentacije što su nam uvijek bili tu pri ruci za sve što nam je trebalo, što su činili sve da nam ništa ne fali i da budemo svi zadovoljni, sretni i zdravi. Hvala mojoj porodici i svim najmilijima koji su od prvoga dana bili uz mene i na koje sam se mogao osloniti u svim teškim trenucima, a takvih je također bilo dosta”, stoji u Subašićevom saopćenju.

Golman je istakao kako je ovu odluku donio puno prije Svjetskog prvenstva jer je želio zaključiti reprezentativnu karijeru s nastupom na Svjetskom, što je bio jedan od njegovih snova.

Emotivni Mandžukić

“Dragi navijači, uvijek sam više volio govoriti na terenu nego izvan njega.
Stoga mi i ove riječi dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minuti. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje Lijepe naše prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka.

Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi… Opraštam se od hrvatske reprezentacije.

Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili povijesni uspjeh i pritom osjetili nevjerojatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostat će najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka.

Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. No, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog nogometa.

Prije 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio s puno odličnih suigrača, izbornika, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj – dati sve za uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svatko na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvijek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci.

I na kraju, hvala navijačima.

Nitko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili krivo dodavao.

No, uvijek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju.

Od danas, moje je mjesto s vama – među najvjernijim navijačima Hrvatske. Voli vas Mandžo”, napisao je Mandžukić na Instagramu.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj