POVEZAN S POKUŠAJEM ATENTATA? Uhapšen venecuelanski general

Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudit će mu se zbog učešća u atentatu na predsjednika države Nikolasa Madura, rekao je danas u Karakasu državni tužilac Tarek Vilijam Sab.

– U ponedjeljak 13. avgusta, pred sudiju su izvedeni građanin Huan Rekesens, pukovnik Pedro Havijer Sambrano Ernandes i general Nacionalne garde Alehandro Peres Games – rekao je Sab novinarima.

Prema navodima vlasti, od 4. avgusta je uhapšeno 14 osoba. Tog dana su dva drona eksplodirala na vojnoj paradi u Karakasu, a Maduro tvrdi da je on bio meta napada.

Sab je izjavio da bi broj uhapšenih “mogao porasti jer uhapšeni daju detalje”, kao i da je za učešće u “atentatu” osumnjičeno 34 lica, prenose Vijesti.me.

Pored generala Peresa Gamesa i pukovnika Sambrana, u zatvoru je i bivši narednik Nacionalne garde Huan Monasterios. Nacionalnoj gardi je primarni zadatak održavanje reda.

Sambrano i Monasterios su okrivljeni i za napad na vojnu bazu 2017. godine.

Poslanik opozicije Huan Rekesens je uhapšen prošle sedmice.

Izdat je i nalog za hapšenje nekadašnjeg predsjednika parlamenta Hulija Borhesa, jedne od najpoznatijih venecuelanskih opozicionih figura. Borhes trenutno boravi u egzilu u Kolumbiji.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj