POVJERENJE I SIGURNOST! Džaferović u gradu Zmaja od Bosne: Dodik će postati samo još jedna crna mrlja na obrazu srpskog naroda

Posjetom Gradačcu, Šefik Džaferović je nastavio seriju tribina i direktnih razgovora sa građanima, tokom kojih predstavlja svoj program i viziju. Najveći dio tribine u Gradačcu bio je posvećen ekonomiji i reformama, ali se osvrnuo i na posljednje poteze Milorada Dodika i Narodne skupštine RS-a.

Ekonomski napredak i prosperitet su prioriteti

– Ekonomski napredak i bolji životni standard svih ljudi u našoj zemlji treba da bude prioritet svih politika u BiH. U ovom mandatu, uprkos brojnim opstrukcijama i krizama, vlade predvođenje SDA kadrovima stvorile su ambijent za snažan ekonomski rast. To, međutim, još nije dovoljno da svi građani značajno osjete te promjene. Zbog toga je neophodno da ubrzano nastavimo sa provođenjem reformi, otvaranjem novih radnih mjesta, povećanjem plaća i da svim ljudima omogućimo da pristojno žive od poštenog rada – kazao je Džaferović, dodajući da je plan SDA za dodatni ubrzani napredak BiH sadržan u „Agendi 2026“.

Džaferović je istakao da su u ovom mandatu stvoreni svi preduslovi za početak masovnih infrastrukturnih radova, koji mogu početi odmah.

– Imamo osiguran novac za izgradnju kompletnog Koridora Vc i niza brzih cesta, kojima će regionalni centri biti povezani sa Sarajevom. Od kadrova SBB-a i HDZ-a, koji su na čelu ministarstava i preduzeća, stalno tražimo da se ozbiljnije posvete poslu i završe procedure koje će omogućiti početak radova – naglasio je Džaferović.

Dodik će postati još samo jedna crna mrlja na obrazu srpskog naroda

Da bi se ekonomski rast nastavio, istaknuo je Džaferović, potrebno je da imamo mir i političku stabilnost.

– Nažalost, puno je onih koji na krizama i svađama grade svoju politiku. I Dodiku bi, umjesto što pokušava revidirati historijske činjenice o genocidu u Srebrenici i vrijeđa Bošnjake, bilo svrsishodnije da se pozabavi teškom ekonomskom situacijom, koju je proizveo u entitetu RS i da rješava probleme običnih ljudi. Time što vrijeđa nacionalna i vjerska osjećanja Bošnjaka i žrtve genocida, nama neće nanijeti nikakvu štetu. Jer, mi Bošnjaci dobro znamo ko smo i šta smo, a istina o genocidu duboko je urezana u našu kolektivnu svijest. Uvredama na račun žrtava i svih Bošnjaka, Dodik pravi štetu samo sebi i srpskom narodu kojeg predstavlja. Nastavi li ovako, Dodik će postati još samo jedna crna mrlja na obrazu srpskog naroda – zaključio je Džaferović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj