FRANCUSKA PODRŽALA TURSKU U SPORU SA SAD-om: Ministri financija dvije zemlje dogovorili unaprjeđenje saradnje

Turski ministar financija i trezora Berat Albayrak i njegov francuski kolega Bruno Le Maire postigli su u petak dogovor da zajedno i u suradnji djeluju protiv postupaka SAD-a, javlja Anadolija.

Slikovni rezultat za macron erdogan

Albayrak i Le Maire su se u telefonskom razgovoru usuglasili da djeluju zajedno protiv postupaka SAD-a prema Turskoj. Prema priopćenju Ministarstva financija i trezora Turske, dvojica ministara razgovarali su o bilateralnoj ekonomskoj suradnji, kao i sankcijama koje je Washington uveo Ankari.

Albayrak je također izrazio zahvalnost zbog izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i ministra Le Mairea kojima su pružili podršku Turskoj.

NAKON IZETBEGOVIĆEVOG LOBIRANJA: Merkel pozvala Erdogana u posjetu Njemačkoj

Stabilnost Turske bitna za Francusku

Macron je prije nekoliko dana, u telefonskom razgovoru s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, potvrdio značaj razvoja ekonomskih odnosa i trgovinske razmjene Prema neimenovanom izvoru iz ureda turskog predsjednika, Macron je rekao kako je ekonomska stabilnost Turske bitna za Francusku.

Agencija Reuters podsjeća da je, zbog trgovinskog spora sa SAD-om, vrijednost turske lire značajno opala te se ekonomska situacija Turske trenutačno pogoršala.

Sjedinjene Američke Države priopćile su da neće ukinuti carine na tursku robu čak i ako Ankara oslobodi uhićenog američkog pastora Andrewa Brunsona i obećanja Katara da će investirati 15 milijardi dolara u Turskoj.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. By ODNOSI TURSKE I EU: Padovi, krize i usponi | GlobalCir on December 17, 2019 at 7:58 PM

    […] sa cijelom EU izbori sa migrantskom krizom kroz program pomoći Turskoj. Odmah poslije Berlina, podršku Turskoj pružila je i Francuska, uprkos suprotstavljenim interesima Pariza i Ankare u vezi s kurdskim pitanjem u Siriji. Ono što […]

Komentiraj