TRADICIJA I KONTINUITET! Džaferović u Kalesiji: Jedino SDA garantuje snažnu državu, ostali su spremni za komad vlasti izdati interese naroda

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je, nakon tribine u Banovićima nastavio seriju direktnih razgovora sa građanima posjetama Teočaku, Sapni i Kalesiji.

Džaferović je govorio o svom programu i odgovarao na sva aktuelna pitanja koja su zanimala građane.

Istaknuo je da je “SDA autentična politička snaga proizašla iz naroda i stranka koja artikuliše politički glas bošnjačkog naroda”. To je, kazao je, bilo tako u proteklim decenijama, a bit će i u buduće, navodi se u saopćenju SDA.

“Jedino snažna SDA garantuje jaku državu BiH. Sve ostalo su kopije ili projekti zasnovani na ličnim interesima pojedinaca, koji su spremni da za komad vlasti izdaju interese i države i naroda, kao što je to u dva mandata radio SDP i kao što to svakodnevno radi vlasnik SBB-a, koji je bio spreman da vlastiti narod optuži za početak rata”, naglasio je Džaferović na tribini u Kalesiji.

On je dodao da “nikakve laži i uvrede iz protivničkih tabora, koje se svakodnevno plasiraju o njemu i SDA, ne mogu promijeniti činjenice”.

– Obišao sam cijelu BiH, svakodnevno razgovaram sa ljudima i očigledno je da je narod shvatio njihov jeftini populizam i smutnju. To su ljudi koji ne smiju da napuste svoje kancelarije i sarajevske kafane i odu među narod – kazao je.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj