TRAMP UNIŠTAVA ‘REPOVE’ BIVŠE ADMINISTRACIJE! Penzionisani admiral pisao predsjedniku: Osramotili ste nas, bila bi mi čast da i meni oduzmete dozvolu za pristup tajnim podacima

Penzionisani admiral američke mornarice, koji je nadgledao akciju američkih specijalaca koji su ubili Osamu bin Ladena, uputio otvoreno pismo Donaldu Trampu.

Image result for William McRaven

Isprovociran odlukom američkog predsjednika da nekadašnjem direktoru CIA Johnu Brennanu, inače otvorenom kritičaru Trampa, oduzme dozvolu za pristup tajnim dokumentima, penzionisani admiral William McRaven obratio se američkom predsjedniku nesvakidašnjom porukom.

“Dragi gospodine predsjedniče, bivši direktor CIA John Brennan , kome ste oduzeli pristup tajnim dokumentima, je jedan od najboljih javnih službenika koje sam ikada upoznao. Samo je nekolicina Amerikanaca uradila više od Johna kako bi zaštitila svoju zemlju. On je čovjek neuporedivog integriteta, čija iskrenost i karakter nikada nisu bili dovedeni u pitanje, osim od strane onih koji ga ne poznaju”, započeo je svoje javno obraćanje McRaven, koje je prenio Washington Post.

“Zbog toga, smatram da bi bila čast da i meni oduzmete pristup tajnim dokumentima, kako bih mogao svoje ime da dodam na listu muškaraca i žena koji su istupili protiv vas”, poručio je Trampu McRaven.

U njegovom obraćanju se navodi da je i on, poput mnogih Amerikanaca, mislio da će Tramp, kada je postao predsjednik, prerasti u lidera kakvog američka nacija zaslužuje.

“Dobar lider se trudi da podstiče najbolje u svojoj administraciji. Dobar lider predstavlja primjer koji drugi treba da slijede. Dobar lider uvijek stavlja interese drugih ispred svojih. Vaše liderstvo, nažalost, pokazalo je tako malo od tih vrijednosti. Vi ste nas, kroz vaše odluke, osramotili pred našom djecom, ponizili na svjetskoj sceni i, što je najgore, podijelili nas kao naciju”, poručuje ovaj general.

Na kraju zaključuje: “Ako mislite da će vaša taktika iz McCarthyeve ere suzbiti glasove kritike, grdno se varate. Kritike će se nastaviti dok ne postanete onakav predsjednik za kakvog smo se nadali da ćete biti.”

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj