WASHINGTON SPREMAN UVESTI DODATNE SANKCIJE MOSKVI: Poništen veliki broj vojnih sporazuma sa Rusijom

Zvaničnici američkog Ministarstva finansija rekli su komisiji Senata da je Washington spreman da uvede dodatne ekonomske sankcije Rusiji ako ne promijeni svoje ponašanje. Isti izvor navodi da je poništen veliki broj vojnih sporazuma sa Rusijom.

USA, Columbia, Washington DC, Capitol Building

Christopher Ford, pomoćnik državnog sekretara za međunarodnu sigurnost, i Sigal Mandelker, podsekretar za terorizam i finansijski kriminal u Ministarstvu finansija, svjedočili su danas pred senatskom Komisijom za bankarstvo o efektima sankcija na Rusiju.

Mandelker je rekla da su američke vlasti zamrznule rusku imovinu u SAD vrijednu stotine miliona dolara u okviru sankcija koje su uvedene Moskvi.

“Akcije Ministarstva finansija su imale velike posljedice po finansijske interese fizičkih i pravnih lica kojima su sankcije uvedene, uključujući blokiranje ruske imovine u SAD vrijedne stotine miliona dolara”, navela je ona.

Ona je rekla i da Washington može da pooštri postojeće ekonomske sankcije Moskvi, ako ona značajno ne promijeni svoju politiku, prenio je “Sputnjik”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj