PONOVO CIRKUS NA KANTONALNOM SUDU U SARAJEVU! Odgođeno iznošenje završnih riječi u slučaju Sefić i drugi, porodice ogorčene!

Glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić podnijet će disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Advije Hajdo-Balta, s obzirom na to da nije spremila završne riječi na današnjem ročištu u slučaju Sanjin Sefić, potvrđeno je za Federalnu televiziju.

Iznošenje završnih riječi u ovom slučaju odgođeno je za 30. august, zbog zahtjeva postupajuće tužiteljice. Danas su odbijeni dodatni dokazi sarajevskog kantonalnog tužilaštva. Porodice stradalih Edite Malkoč i Selme Agić su ogorčene.

Porodice Edite Malkoč i Selme Agić ogorčene su na Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Naime, postupajuća tužiteljica nije bila spremna iznijeti završnu riječ, jer nisu prihvaćeni dodatni dokazi tužilaštva. Međutim, advokatica porodica Malkoć i Agić ističe da to neće utjecati na presudu u ovom predmetu.

“Tužiteljstvo se nije spremilo adekvatno, odnosno otpočetka vodi postupak kako ne treba. Tužiteljstvo je krivo za sve naše tegobe koje mi proživljavamo trenutno, sad su krivi. Tužiteljica je trebala da se spremi na obje varijante – ako prihvate i ako ne prihvate i da ima završnu riječ”, kaže Amir Agić, otac Selme Agić.

“Što se tiče dokaza, dokazi su jasni kao dan, mi smo što se tiče te strane na strani Tužilaštva. Dokazi su svi zakoniti kompletan spis je čist. To je jasno kao dan. Ovo je stvar postupka, vođenja razvlačenja odugovlačenja. Što se tiče dokaza nema šanse da optužnica padne”, smatra Adela Duraković, advokat porodica Malkoč i Agić.

Na zahtjev Sudskog vijeća vršeno je vještačenje porodica stradalih djevojaka gdje je utvrđena duševna bol jakog karaktera.

Odbrana optuženog Sanjina Sefića, čiju izjavu nismo dobili, uložila je, a sud prihvatio uvjerenje osiguravajuće kuće za obeštećenje za materijalnu i nematerijalnu štetu.

Porodice djevojaka najavljuju postavljanje spomenika na datum druge godišnjice stradanja.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj