U BANJOJ LUCI BRUTALNO PRETUČEN NOVINAR! Kovačević je pretučen nakon što je poslao izvještaj o skupu “Pravda za Davida”

Dva nepoznata mladića sinoć su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića, nakon što se craćao kući s Trga Krajine odakle je izvještavao o skupu “Pravda za Davida”.

Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom BN televizije Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje.

“Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene”, rekao je Kovačević.

“Razvukli su šipke i počeli da me udaraju…Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu…, ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

BN TV javlja da je Kovačević zadržan na banalučkom Kliničkom centru radi dodatnih pregleda.

Prije napada, koji je prijaavljen policiji, Kovačević se vraćao iz redakcije BN TV kući. Redakcija BN telez+vizije naglašava da je Kovačević sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine.

Uređivački kolegijum BN TV sinoć je najoštrije osudio ovaj napad zahtijevajući od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada.

Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare ove tv kuće.

“Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedie slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi”, poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

 

(Global CIR/BNTV/Agencije)

Komentiraj