DANAS PRVI SASTANCI! Međunarodni pravni tim počinje rad na slučaju ubistva Davida Dragičevića

Građani Banjaluke zajedno sa roditeljima ubijenog Davida Dragičevića već pet mjeseci na Davidovom trgu traže istinu i pravdu. Davidov otac, Davor Dragičević predstavio je sinoć novi prošireni međunarodni advokatski tim koji će od sad, uz njegovu punomoć, da zastupa njega i nastavi da radi na slučaju ubistva njegovog sina.

Međunarodni pravni tim počinje rad na slučaju ubistva Davida

„Iz BiH Duško Tomić advokat, iz Sarajeva Nifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, iz naše matice Zora Dobričanin Nikodinović. Vi nas tučete, nas je sve više i više ubijate nas ali kotimo se množimo se i biće nas svakim danom sve više i više”, poručio je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Međunarodni pravni tim danas bi trebalo da se sastane sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, i Želimirom Lepirem, glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Također, trebalo bi da se u Narodnoj skupštini RS sastanu i sa poslanicima određenih poslaničkih klubova, a i članovima Anketnog odbora koji se bavio utvrđivanjem okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Prema riječima Adama Šukala, poslanika PDP-a i inicijatora sazivanja posebne sjednice NS RS na kojoj bi se raspravljalo o predmetu “Dragičević”, danas bi Kolegijum trebalo da odluči kad će biti sazvana posebna sjednica.

Ono što je još neizvjesno je da li će vladajuća većina podržati dnevni red.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj