RUSIJA OPTUŽILA SAD DA PRIPREMAJU NAPAD NA SIRIJU! Pentagon: Ruske priče o gomilanju snaga su propaganda

Portparol Pentagona Eric Pahon odbacio je navode iz saopštenja ruskog Ministarstva odbrane da SAD okuplja grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku za napad na sirijske vladine snage, prenosi TAS S.

“Ono što mogu da kažem jeste da ruski navodi o američkom vojnom okupljanju u istočnom Sredozemlju nisu ništa više od propagande. To nije tačno. To, ipak, ne znači da smo nespremni da odgovorimo ukoliko bi predsednik (SAD Donald Trump) naredio takvu akciju”, rekao je Pahon.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da Washington jača svoje vojne snage na Bliskom istoku i izrazilo bojazan da se SAD priprema za mogući napad na snage sirijske vlade.

Rusija: SAD se pripremaju za napad u Siriji

Reuters je, pozivajući se na ruske agencije, prenio da je portparol tog ministarstva Igor Konašenkov rekao je da je američki razarač ušao u Sredozemno more 25. augusta, naoružan krstarećim raketama “tomahavk 28”, koje mogu da pogode bilo koju metu u Siriji.

“SAD nastavljaju da okupljaju grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku kao deo priprema za još jednu provokaciju u provinciji Idlib, koja će biti predstavljena kao navodna upotreba hemijskog oružja”, rekao je Konašenkov, a prenio TAS S.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj