IZRAEL PRIJETI NAPADOM U SIRIJI: ‘Nećemo dopustiti Iranu da se tamo vojno učvrsti, nikakva prijetnja nas neće pokolebati’

Izrael je danas opet zaprijetio napadom na iranske vojne ciljeve u Siriji i na položaje SAA, nakon vijesti o potpisivanju ugovora o vojnoj suradnji Damaska i Teherana.

Iran pruža znatnu političku, financijsku i vojnu pomoć režimu u Siriji u ratu koji hara tom zemljom više od sedam godina. “Izraelske sigurnosne snage i dalje snažno i odlučno djeluju protiv pokušaja Irana da u Siriji učvrsti svoje snage i sofisticiranu vojnu opremu”, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Netanyahu odlučan

“Nikakav nas ugovor između Sirije i Irana neće obeshrabriti, nikakva nas prijetnja neće pokolebati”, istaknuo je na svečanosti na jugu zemlje na kojoj je nuklearni reaktor nazvan imenom bivšeg predsjednika Shimona Peresa.

“Ugovor koji su potpisali Bašar al Asad i Iran ispit je za Izrael: naš odgovor će biti kristalno jasan. Nećemo dopustiti Iranu da se vojno učvrsti u Siriji”, upozorio je izraelski ministar za obavještajnu djelatnost Yisrael Katz za izraelski javni radio.

Izrael je 1967. okupirao dio sirijske Golanske visoravni. Dvije zemlje su praktično još u ratu.

Netanyahu Iran smatra najvećom prijetnjom za Izrael

Premijer Netanyahu uporno ističe da je Iran najveća prijetnja za njegovu zemlju i traži njegovo povlačenje iz Sirije.

“Nećemo posustati na putu ostvarenja tog cilja, kao što nismo posustali kako bismo poništili loš nuklearni ugovor s Iranom”, istaknuo je Netanyahu.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj