LAVROV SA SIRIJSKIM KOLEGOM: Postoji političko razumijevanje između Turske i Rusije o potrebi razdvajanja sirijske opozicije i terorista iz Idliba

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je potrebno likvidirati militante iz enklave u sirijskoj provinciji Idlib. Lavrov je rekao da je riječ o teroristima koji koriste civile kao ljudski štit.

On je u obraćanju novinarima poslije sastanka sa sirijskim kolegom Adelom bin Ahmedom el Džubeirom u Moskvi izjavio da postoji političko razumijevanje između Turske i Rusije o potrebi da se razdvoje sirijska opozicija i teroristi iz Idliba.

Lavrov je naglasio da su Rusija i Saudijska Arabija odlučne da nastave beskompromisnu borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] Nešto ranije istog dana, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je kako imaju političko razumijevanje Turske da se odvoje teroristi od opozicije u Idlibu, dok je već dan nakon toga Turska na listu terorističkih organizacija uvrstila nekadašnju […]

Komentiraj