TRAMP SE ŽELI OBRAČUNATI I SA GOOGLEOM: Onemogućavaju pošteno medijsko izvještavanje

Američka kompanija Google negirala je tvrdnje predsjednika SAD Donalda Trampa o tome kako njen internet pretraživač u pretrazi pod njegovim imenom pokazuje samo negativne vijesti o njemu, uz napomenu da Google ne podržava pretraživanje interneta u političke svrhe.

Rezultat slika za trump vs google

“Kada korisnici u polje za pretraživanje upišu ono što žele da saznaju, naš cilj je da se potrudimo da dobiju što relevantnije odgovore u roku od nekoliko sekundi”, navodi se u saopštenju američke kompanije.

Iz Googlea napominju da se pretraživanje se na koristi kako bi se napravio “politički dnevni red”, niti su rezultati pristrasni prema bilo kojoj ideologiji.

Iz kompanije ističu da svake godine uvode stotine unapređenja u algoritme kako bi bio obezbijeđen visok kvalitet sadržaja za pitanja korisnika u internet pretrazi.

“Konstantno unapređujemo Google pretrage i nikada nećemo rangirati rezultate sa ciljem manipulisanja političkim mišljenjem”, napominju iz kompanije.

Američki predsjednik optužio je danas Google da svojim pretraživačem interneta onemogućava “pošteno medijsko” izvještavanje o njemu i dodao da će se pozabaviti tom situacijom.

Tramp nije predstavio nikakve dokaze za ovu tvrdnju, niti je naveo više detalja.

On je u porukama na Twitteru napisao da pretraga pod pojomom “vijesti o Trampu” pokazuje samo rezultate koje on opisuje kao lažno medijsko izvještavanje.

Tramp je rekao da je riječ o “opasnoj akciji” kojom se promovišu mejnstrim mediji poput CNN-a, a guše konzervativni politički glasovi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj