FOTO: Lexus predstavio redizajnirani RC za 2019. godinu

Japanski proizvođač objavio je fotografije osvježenog modela RC. Lexus RC imao je premijeru još 2013, na sajmu automobila u Tokiju, pa je došlo vrijeme za restilizaciju ovog kupea.

Promjene na spoljašnjosti nisu velike, a prvo što se primećuje su nova LED dnevna svjetla koja su sada integrisana u glavne farove. Diskretno je redizajnirana i maska hladnjaka, ali njen karakteristični oblik nije promjenjen.

Sportskija verzija RC F Sport imat će također novu masku koja svojom specifičnom mrežastom strukturom prati ostale Lexus F Sport modele. U skupljim paketima opreme, kupcima Lexusa RC bit će dostupne 19 inčne alu felge kao na modelima LC i LS.

Manje dizajnerske promjene izvršene su i na zadnjem dijelu automobila.

Što se tiče unutrašnjosti, RC je dobio novi analogni sat u putničkoj kabini poput onog iz Lexusa LC. U ponudi je 7 dezena enterijera u kombinaciji sa 11 boja karoserije, među kojima je i nova “Mustard Yellow” nijansa žute.

Motorizacija je nepromjenjena, ali Lexus tvrdi da je kod 2.0 turbo benzinca unaprijeđen odziv na papučicu “gasa”, pa automobil bolje ubrzava.

Japanski proizvođač saopštio je da su izvršena fina podešavanja ovjesa koje je sada tvrđe i pogodnije za sportsku vožnju. Lexus RC debitovat će pred publikom auto-salona u Parizu, početkom oktobra.

(Global CIR/B92)

Komentiraj