DODIK NA RTS-u: “Mene su jednom stranci prevarili, sada pokušavaju Vučića…”

Zapadnjaci i Albanci, ali i dio Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je večeras predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je na pitanje novinara – da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavješten očekuje, poslije današnjih izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM, rekao da ne zna, ali i da lično ne vjeruje ”strancima”.

– Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i poslije toga više nemam nijednog razloga da im vjerujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate dio Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje – rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Dodik ističe da Vučić još nema rješenje, niti neko ponuđeno rješenje, ali da pokušava da dođe do rješenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.

– Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovdje (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsjednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu. Možemo mi da se ne slažemo po pitanju socijalne i ekonomske politike i infrastrkturnih projekata i slično, ali ako je izabran za predesjednika, onda je ovaj narod njemu dao mandat da pregovara – naglasio je Dodik.

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučića kada dođe do nekog rješenja pitati narod šta misli o tome.

Na pitanje šta je trenutno na stolu i šta znače ove ideje o razgraničenju i korekciji granica, Dodik je rekao da je to ”ozbiljna promjena na globalnom nivou i da ranije nije moglo da se čuje.

Predsjednik Srbije Vučić nije večeras htio ni da potvrdi, ni da demantuje navode beogradskih medija da razmišlja o otkazivanju njegove posjete KiM.

“Sutra ćemo o tome”  kratko je rekao predsjednik Vučić na pitanje Tanjuga da li će ići na Kosovo i Metohiju, najavljivanu za 8. i 9. septembar.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj